Wat is beugelen?

Beugelen is een (bal)sport dat in een sportieve, gezellige en ontspannen sfeer wordt gespeeld. Het mooie aan de sport is dat er verschillende vaardigheden worden aangesproken, maar dat het toch voor iedereen toegankelijk is. Nauwkeurigheid, behendigheid en strategisch inzicht en denkvermogen zijn termen die het spel kenmerken.

Wat zijn de grote pluspunten van Beugelen?

Beugelen is een heel toegankelijke sport: het vereist geen kracht of conditie. Spelinzicht en spelvaardigheid zijn de belangrijkste criteria. Daarbij is de contributie vaak laag en zijn alle benodigde materialen bij de vereniging aanwezig.

De meeste beugelverenigingen hebben eigen accomodaties, wat niet alleen zorgt dat er vaak gespeeld kan worden, maar ook voor een gezellige verenigingsfeer.

Beugelen is een uitstekend alternatief voor mensen die willen of moete nstoppen met sporten die qua intensiviteit niet meer haalbaar zijn, zoals veldsporten of krachtsporten.

Kennismaken?

Alle verenigingen dije zijn aangesloten bij de Nederlandse Beugelbond nodigen u graag uit om eens kennis te maken met beugelen. De deuren bij de verenigingen staan veelvuldig open om het spel beugelen te bekijken en zelf te spelen. Een middag of avond beugelen met familie, vrienden, vereniging of bedrijf?

Ook dit is mogelijk. Voor meer informatie, reserveringen en alle andere vragen kunt u contact opnemen met de beugelbond of de beugelvereniging bij u in de omgeving. Ook een bezoekje aan competitiewedstrijden die (zoveel mogelijk)  in het weekend gespeeld worden is een aanrader. Het programma en aanvangstijden hiervan staan in de lokale media.